Rendezvények
Hetés mint utazási célpont
Hetés Zala megye legkisebb néprajzi tájegysége, melynek települései: Bödeháza, Gáborjánháza, Szijártóháza, Zalaszombatfa.
A települések a 86-os útról, ill. Szlovéniából Zsitkóc felől közelíthetők meg.
Hetés a mai napig őrzi hagyományait a gasztronómia és a kézművesség terén, és a népi folklór számos eleme él még, alapul szolgálva az aszonyköröknek, néptánccsoportoknak.
A népi építészet emlékei a kódisállásos házak a nagy mezőgazdasági épületekkel, a fa haranglábak, kis kápolnák, az utak mellett felállított keresztek. A népköltészeti hagyományokat őrzi a gazdag népdalkincs, a hetési emberek szokásait bemutató anekdoták. A gazdag örökség része a hetési szőttes, a vesszőkosár készítése vagy a fazekasság.
A vidék gasztronómiai nevezetességei a búbos túró, vágott zsír, húsos tejfölös répa, öntött laska, babos káposzta. Tájra jellemző édessége a térségnek a háromízű, keresztelőre vagy lakodalomra készített, baba alakú kelt kalács, a fumu.
Gasztronómiai és kulturális rendezvény
Hetés kitárja kapuit, és a hetési falvak egész napos gasztronómiai, kézműves és kulturális bemutatókkal várják a vendégeket, ahol az igazi falusi hangulat mellett különleges ételkóstolásokkal és termékbemutatókkal is kedveskednek.
A délelőtt folyamán Zalaszombatfán hetési fumut és szőttest készíthetünk, Szijártóházán búbos túrót készítenek, Gáborjánházán hőkön sült perec sül a kemencébe, és hozzá helyi borokat szolgálnak, Bödeházán pedig egy kosárfonó mutatja be mesterségét.